Szeretettel köszöntelek a VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikkeket írhatsz. Szeretettel fogadunk: Ica.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikkeket írhatsz. Szeretettel fogadunk: Ica.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikkeket írhatsz. Szeretettel fogadunk: Ica.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikkeket írhatsz. Szeretettel fogadunk: Ica.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Egyed Józsefné indította 11 éve
Kedves Klubtársaim, ide olyan különleges recepteket várunk, melyekhez a növények virágjait is felhasználjuk. Ha kipróbáltad, véleményt is írj róla. Margó
Hozzászólások eddig: 3
Dóra Zoltánné Marika üzente 11 éve
Parola Judit üzente 11 éve
Egyed Józsefné üzente 11 éve
Így készíts levendulás limonádét!
Nők Lapja Cafe
2013. 06. 26. - 18:06
Nem csak illatosításra és molyűzésre kiváló, csodafinom nyári italt készíthetünk belőle.
Nem csak a medvehagyma, de a levendula népszerűsége is megugrott az utóbbi években, csak ez a gyönyörű lila virág nem a szinte teljes ismeretlenségből indult. A szárított virágját nem csak molyűzőnek vagy illatosítónak használhatjuk, nagyon finom a levendula tea, sőt, nyáron még jobb limonádét készíteni belőle.
Hozzávalók:
15 gramm levendulavirág
Fél liter víz a forraláshoz
15 deka cukor
1,2 liter hideg víz
Frissen facsart citromlé
Mielőtt nekifogunk, rázzuk ki finoman a levendulacsokrot, hogy kihulljanak belőle a bogarak, ha maradtak volna benne. Használhatunk kiszáradófélben lévő virágot a kertből, vagy vehetünk szárítottat a piacon, a gyógynövényboltban vagy egy drogériában.
Így készíts levendulás limonádét!
Forraljuk fel a fél liter vizet egy lábosban, dobjuk bele a virágokat, és hagyjuk még finoman gyöngyözni 1-2 percig. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk 10 percig állni. Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne. Ha valaki nem szeretne ennyi cukrot használni, akkor a saját ízlése szerint tehet bele mézet, sztíviát, vagy csökkentheti a mennyiséget, aki nem szereti annyira az édeset, és persze jó bele a barna cukor és a nyírfacukor is.
Végül öntsük fel a hideg vízzel, és csavarjunk bele citromot, amitől hirtelen rózsaszínnél változik a levendulás limonádénk. Ha akarjuk, leszűrhetjük még egyszer a citromdarabkák miatt. Kóstoljuk meg, és ha tömény, öntsünk hozzá még vizet, majd mehet is a kancsóba. Dobjunk bele egy szál levendulát is a látvány kedvéért, és ha meleg van, akkor jöhet a jég is!
Ebből a mennyiségből nagyjából 1,5 liter limonádét kapunk, ezt igyuk is meg legkésőbb másnap, mivel sokáig nem áll el. Legközelebb majd készítünk megint frisset.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás