Virágok: Virág-ételek - italok (fórum)

Szeretettel köszöntelek a VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikkeket írhatsz. Szeretettel fogadunk: Ica.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 552 fő
  • Képek - 3654 db
  • Videók - 646 db
  • Blogbejegyzések - 347 db
  • Fórumtémák - 25 db
  • Linkek - 19 db

Üdvözlettel,

VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikkeket írhatsz. Szeretettel fogadunk: Ica.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 552 fő
  • Képek - 3654 db
  • Videók - 646 db
  • Blogbejegyzések - 347 db
  • Fórumtémák - 25 db
  • Linkek - 19 db

Üdvözlettel,

VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikkeket írhatsz. Szeretettel fogadunk: Ica.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 552 fő
  • Képek - 3654 db
  • Videók - 646 db
  • Blogbejegyzések - 347 db
  • Fórumtémák - 25 db
  • Linkek - 19 db

Üdvözlettel,

VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, cikkeket írhatsz. Szeretettel fogadunk: Ica.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 552 fő
  • Képek - 3654 db
  • Videók - 646 db
  • Blogbejegyzések - 347 db
  • Fórumtémák - 25 db
  • Linkek - 19 db

Üdvözlettel,

VARÁZSLATOS VIRÁGOK LAKÁSBAN-ERKÉLYEN vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Virág-ételek - italok

Ezt a témát Egyed Józsefné indította 11 éve

Kedves Klubtársaim, ide olyan különleges recepteket várunk, melyekhez a növények virágjait is felhasználjuk. Ha kipróbáltad, véleményt is írj róla. Margó

Hozzászólások eddig: 3

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Dóra Zoltánné Marika üzente 11 éve

Én is kipróbálom a levendulás limonádét.
Dóráné Marika

Válasz

Parola Judit üzente 11 éve

Ki fogom próbálni!

Válasz

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Így készíts levendulás limonádét!


Nők Lapja Cafe
2013. 06. 26. - 18:06
Nem csak illatosításra és molyűzésre kiváló, csodafinom nyári italt készíthetünk belőle.

Nem csak a medvehagyma, de a levendula népszerűsége is megugrott az utóbbi években, csak ez a gyönyörű lila virág nem a szinte teljes ismeretlenségből indult. A szárított virágját nem csak molyűzőnek vagy illatosítónak használhatjuk, nagyon finom a levendula tea, sőt, nyáron még jobb limonádét készíteni belőle.
Hozzávalók:

15 gramm levendulavirág
Fél liter víz a forraláshoz
15 deka cukor
1,2 liter hideg víz
Frissen facsart citromlé

Mielőtt nekifogunk, rázzuk ki finoman a levendulacsokrot, hogy kihulljanak belőle a bogarak, ha maradtak volna benne. Használhatunk kiszáradófélben lévő virágot a kertből, vagy vehetünk szárítottat a piacon, a gyógynövényboltban vagy egy drogériában.
Így készíts levendulás limonádét!

Forraljuk fel a fél liter vizet egy lábosban, dobjuk bele a virágokat, és hagyjuk még finoman gyöngyözni 1-2 percig. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk 10 percig állni. Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne. Ha valaki nem szeretne ennyi cukrot használni, akkor a saját ízlése szerint tehet bele mézet, sztíviát, vagy csökkentheti a mennyiséget, aki nem szereti annyira az édeset, és persze jó bele a barna cukor és a nyírfacukor is.

Végül öntsük fel a hideg vízzel, és csavarjunk bele citromot, amitől hirtelen rózsaszínnél változik a levendulás limonádénk. Ha akarjuk, leszűrhetjük még egyszer a citromdarabkák miatt. Kóstoljuk meg, és ha tömény, öntsünk hozzá még vizet, majd mehet is a kancsóba. Dobjunk bele egy szál levendulát is a látvány kedvéért, és ha meleg van, akkor jöhet a jég is!

Ebből a mennyiségből nagyjából 1,5 liter limonádét kapunk, ezt igyuk is meg legkésőbb másnap, mivel sokáig nem áll el. Legközelebb majd készítünk megint frisset.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu